14. June 2021

Dýchejte v práci bezpečně

 

Je pro vás kvalita vzduchu důležitá? Zatímco doma máme nad prostředím kontrolu, ve společných prostorech mimo domov jsme odkázáni na vliv okolí. Minulý rok ukázal, jak jsme zranitelní v konfrontaci s novými viry, a tak jsme se v AFI rozhodli nenechat nic náhodě. Moderní kanceláře si zaslouží moderní řešení. Proto jsme jako první kancelářská budova v Praze instalovali ionizační čistič vzduchu.

Jak to funguje?

Ionizace se rovná použití napětí k elektrickému nabíjení molekul vzduchu. Jejich nabitím dochází k procesu čištění nežádoucích částic ve vzduchu, které mohou být kontaminovány viry, prachem a dalšími alergeny. Systém NPBI (Needle Point Bi-Polar Ionization) od firmy Global Plasma Solutions (GPS), která je považována za lídra v oblasti kvality vnitřního vzduchu, se hojně využívá na letištích, ve velkých firmách, jako je Google, nebo na univerzitách typu Harvard.

Test provedený v červenci 2020 laboratoří FDA prokázal účinnost proti covidu-19. Výsledek byl jasný – celkový průměrný pokles aktivního viru SARS-CoV-2 byl po 30 minutách 99,99 %. Největší hrozba těchto dnů je tak ve veřejných prostorách AFI City eliminována. Výhody tím ale nekončí. Systém technologií NPBI také výrazně šetří energii tím, že udržuje vnitřní vzduch čistý, a tak snižuje potřebu cirkulace vzduchu zvenku.

Lepší pracovní koncentrace

V neposlední řadě má ionizovaný vzduch vliv i na náladu a výkon. Ukazuje se, že díky zvýšení hladiny iontů pomocí NPBI se snižuje únava a zlepšují se kognitivní schopnosti člověka. Nemluvě o velké úlevě od alergií a prachu, které zbytečně zatěžují organismus a snižují naši schopnost se plně věnovat práci. Systém nemá žádné vedlejší účinky na lidské zdraví. Všechny produkty GPS NPBI mají UL certifikaci, že neprodukují ozon.

Z hlediska kvality ovzduší jde o nejmodernější řešení pro pohodlí nových nájemců AFI City, díky němuž můžete mít jistotu zdravého vzduchu ve společných prostorech a získáte šanci tento systém rozšířit i do vlastních kanceláří. Budoucnost přeje připraveným.

https://youtu.be/NOmaJP9c8vo

AFI Europe Czech Republic © 2024